WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen.
Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag.
Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
Vad är en Yanagiba?
Yanagiba är helt enkelt den idealiska kniven för att skiva. Yanagiba betyder pilblad. Den har ett långt, smalt, pilaktigt blad med den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan och en något böjd knivegg. Den är designad för att dras genom maten och minska förlusten av naturliga safter och skapa de renaste tänkbara snitten. Yanagiba används oftast för att tillreda sashimi, eller skivad rå fisk, och den är utmärkt för att skära kött och andra fuktiga livsmedel.